neděle 25. listopadu 2018

Ze života - Zima všude kam se podíváš, kam s dětmi?!

Zima k nám už oficiálně přišla (bohužel), a tak se naskýtá otázka, co s volným časem, když je venku tak jak je. Maminkám doma začíná "hrabat", a tak hledají prostory, kavárny, dětské koutky nebo různé zábavy pro děti. No jo, ale kam jít? Mám tu pro vás pár typů, jak děti zabavit i v tomto pochmurném počasí.


Pěkně pochmurnou neděli přeju. Dneska se mrknem a pár typů nebo vychytávek, jak zabavit vaše ratolesti v tomto počasí (a nejen v něm). Dítě by se nemělo zanedbávat ani v zimě, kdy není moc nálada na to vymýšlet aktivity. Tak jsem si pro vás pár typů připravila. Čtěte!






  • První a asi nejjednodušší typ je - vypustit ji/ho na chvíli na zahradu (pokud máte), a dítě se krásně zabaví jak říkajíc samo, kord když máte doma takového venkovního živla jako já - My například chodíme honit kočky po vesnici a pak se jich horkotěžko zbavuji. Izik se unaví z toho běhání všude možně a jde domů pěkně vyvětraná a unavená.

  • typ č. 2 -  pokud jste ten městský typ a nemáte možnost "vypustit" dítě samo, doporučila bych vám najít si v okolí nebo přímo ve městě nějakou kavárničku s dětským koutkem. 
Např. Pardubice mají hned dvě takové, kam se rádi s Izoušem vracíme - balooncafe a lumpárium.
Obě kavárny/herničky nabízejí širokou škálu sortimentu - vy si pochutnáte a dítě se zabaví, najde kámoše nebo se prostě jen vyblbne.



  • jestliže jste fandové do sportu, je tu typ č.3 a to plavání. S Izoušem jsme chodili loni, kolem jejího půl roku a od tý doby je z ní vodní živel. Kde je nějaká voda, tam musí být (včetně kaluží). Takže i letos jsme poslali přihlášku na kurzy. Tyto hodiny naučí děti (nevěřila jsem že to jde) nebát se vody, potápět se, skotačit, a rodiče například naučí, jak dítě ve vodě jistit, uchopit a nebát se je do vody pouštět. Během hodin vyzkoušíte i svůj pěvecký talent a jde se domů. 
Můj typ v PCE - HastrmánekAquapalace


  • dalším sportovním typem je cvičení maminek s dětmi. Najděte si takový kurz, aby vyhovoval vám i vašemu prckovi. Pokud to nebude bavit vaše dítě, těžko to bude potom bavit vás. Hledejte takové cvičení, aby odpovídalo věku vašeho dítěte, aby se něco naučilo, máte možnost spřátelit se s jinými maminkami a popovídat "o životě". 

A jestli jste velcí cestovatelé a v létě nebyl čas na návštěvy, teď je ten pravý čas pro babičky, dědy, strejdy a tety a kámošky s dětmi, které jste dlouho neviděli.
Také tu  jsou i různé možnosti kroužků, školek, ale to už závisí na věku dítěte.
Když ani to se vám nebude zamlouvat a prostě se uchýlíte k domácí "pohodě", zaměřte se na to, aby se dítě opravdu zabavilo, něco se naučilo. Například vařte společně, udělejte si odpoledne chvilku na "učení", pomazlete se, stavějte komíny, hodně čtěte (u toho se dítě hodně učí a třeba najde oblibu v knihách) ale také uklízejte společně.

Více typů pro vás teď už asi nevymyslím. Sama se ráda nechám inspirovat. Pokud máte nějaké typy i vy, napiště mi!







Hezký zbytek dne






Terez&Izi

Žádné komentáře:

Okomentovat