Podzim je v plném proudu a to znamená jediné - schovat se pod deku, pít svařený džus a k tomu mlsat. Aby z nás ale po zimě nebyli buřtíci, mám tu pro vás recept na #zdravemlsani. Představuji vám #jahlovemuffiny!
Recept:
→ nejprve si troubu předehřejeme na 170stupňů
160g jáhel - nasypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 13min
připravíme si sypkou část těsta:
280g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce (půl pytlíku) kypřícího prášku
1 lžička mleté skořice
špetka soli
→ vše promícháme a vmícháme vychlazené jáhly
tekutá část - příprava v mixéru:
1 banán
200 ml mléka
70 ml slunečnicového oleje
170 g medu
1 vejce
1 banán
200 ml mléka
70 ml slunečnicového oleje
170 g medu
1 vejce
→ vše dohromady rozmixujeme a pomalu vmícháme do sypké části těsta a pořádně promícháme
→ připravíme si 2 jablka - jedno oloupeme, a nakrájíme na kostičky (to samé uděláme s 1 hruškou), přidáme do těsta a opět promícháme. Druhé jablko necháme ve slupce a nakrájíme na tenké měsíčky
→ těstem pomocí lžíce plníme košíčky a vkládáme na plech pro muffiny, na vrch položíme jablečné měsíčky
→ pečeme 13min na 200stupňů
→ těstem pomocí lžíce plníme košíčky a vkládáme na plech pro muffiny, na vrch položíme jablečné měsíčky
→ pečeme 13min na 200stupňů
Inspirovala jsem se u @naturespromise.cz
Recepty můžeme sdílet na IG pod hastagem #receptyodterky
Nebo posílejte fotky přímo mě @outriteruna a já je zveřejním :)
Hezký den a chutné mlsání
Kuchta Terez
Takové muffiny jsem ještě nedělala. Vypadají dobře a jablek mám dostatek :D
OdpovědětVymazatTak dej vědět jak chutnalo! :)
OdpovědětVymazat